Minu esimene lapitekk

Enne lapiteki alustamist tuli tikkida lapiteki "süda" ja siis sai asuda õmblemise juurde.
Kindlasti mõistate, et see buss ei ole ju audi. Samas veidi nalja peab ka saama. Ma teadsin, et see perekond, kellele see lapitekk kingituseks läheb on audifännid. Ja siis ega see pisike poisipõnn oma vanematest ei erine :) Niisiis mõtlesin, et kuidas ma siis tikin sinna Volkswageni?!



Murumüts!

Selle toreda sini-must-valge murumütsiga on vahva lugu. Tegin sellise mütsikese oma sõbrale, et ta saaks seda kanda Lätis toimuval Positivuse festivalil. Juhtus aga see, et ta jäi sellest sisuliselt festivali algusminutitel juba ilma, kuna seljatagant võeti müts peast ja ilma ta oligi :)



Reggae värvides murumüts, mis rändas Iirimaale :) Värvikombinatsioon sai valitud vastavalt soovija soovidele.



Papud

Minu esimesed heegeldatud papud.
Papud jõudsid minuni, kui mu ühel sõbrannal oli vaja kingituseks. Ta teadis, et oskan heegelnõelaga toredaid asju teha - nii ta siis mõtles, et pöördub minu poole. Mulle oli see sel hetkel väljakutse, kuna polnud ise varem papusid heegeldanud. Mõeldud-tehtud. Otsisin mingi esialgse skeemi ja nii need papud sündisidki. 

Minu Facebooki lehel Liisu KäsitööLillenurk on näha rohkem erinevates värvitoonides papusid, kuid kõik on tehtud sama tehnika ja õpetuse järgi (vt allpool).







Üks suur ja mitu väikest :)

Siin sai veid suure ja väikestega skeemitatud. Kui oleksin mustri järgi teinud alguse - ehk 15 nö kriipsu - siis oleks antud linik, selle materjaliga vähemalt, lokkima hakanud.

Samas kui tegin väiksemaid, siis oli igati okei teha neid 15.



Materjaliks on iiriseniit ning heegelnõel nr 1,5.


Üks suur ja mitu väikest :)

See on samuti üks minu lemmikuid mustreid. Käsitöölistele teada asi on see, et selliste tööde puhul mängib alati olulist rolli nii materjal kui ka heegelnõel. 


Selle suure liniku diameeter on u 55 cm. Materjaliks on iirisniit.



See linik on tehtud aastal 2014. Materjal on teine kui varasemalt tehtud. Siin on liniku diameetriks 85 cm. Materjaliks puuvillane heegelniit.

Kasutaja Liisu KäsitööLillenurk foto.

See punane linik valmis suure kiiruga. Heegeldasin nii kiiresti, et silmad ei jõudnud isegi jälgida, mida näpud teevad :) Nimelt valmis see kõige kiiremal jõuluajal, kus kingiiidee oli paigas ning see linik kuulus kingituse sisse. Liniku viimistlusega jõudsin valmis täpselt pool tundi enne kodunt väljumist sihtkohta, kus tuli kink üle anda. Aga valmis sain :)