Tähtkujud - Kalad

Ma isegi ei tea kus kohast mul see mõte tuli, aga pisitasa ta minu juurde hiilis - teha helmestest tähtkuju alus. Enda oma tegin kõige viimasena. Enne aasta lõppu sain tehtud. Mina olen KALAD :)



Helmeid on põimitud siia umbes 4079. Helmeste põimimisel kasutasin peenikest tamiili ning helmenõela.

Südamed - need võrratud südamed!

Tekkis kohe tunne, et vot nüüd tahan heegeldada südameid :) Kui tunne on, siis tuleb sellele järgi anda!


Heegelniiti ei kulunud ülemäära palju. Punane niit on puuvillane ning valge on linasest niidist. 

Mõõdud:
Pikkus: 88 cm, laius: 27 cm

Sirelililla ümmargune linik

Jõulukingitus kallile vanaemale. See sobib suurepäraselt tema ümmarguse lauapeale, et nautida mõnusaid suvepäevi ja kevadpäikest pirnipuu all :)
See sirelililla värv on ühtlasi ka minu vanaema lemmikvärv.

Liniku läbimõõt on 120 cm. Kasutasin puuvillast heegelniiti ning heegelnõelaks ikka minu lemmik 1,5 :)
Materjali kulus umbes 450 g.

Looma-aasta - Koer ja Ahv

Nendesse suhtusin pisut loomingulisemalt ning tõin sisse ka veidi värvi ja nalja :)


Ahv (mõõdud: 16,50x13 cm). Helmeid põimitud üle 5700.
Koer (mõõdud: 16,20 x 13,50 cm). Helmeid põimitud üle 5772. 

Põimimisel kasutasin tamiili ja helmenõela.

Heegeldatud kott

Plaanis oli minna sügisel Hispaaniasse kizomba tantsu põrandaid vallutama ja niisama päikese kätte puhkama. Mul puudus aga nii-öelda linnakott, mis ei oleks suur ega ka väike. Kuhu mahub veidi raha, joogipudel ja kui tantsima minna siis ka tantsusussid. Paistab väike kott, aga ise ka imestasin, et nii palju mahub sisse :) 

Kuna oli välismaale minek, siis mõtlesin, et teen selle meie kodumaa värvides. 


Sisse õmblesin mustast riidest voodri ning kott käib kinni lukuga.


Väljakutse minu jaoks oli koti rihm. Kui ma oleksin selle heegeldanud, siis ilmselgelt oleks ta jäänud lössakas ja välja veninud. Kindlasti oleks saanud sinna miskit tugevduseks panna, aga polnud hetkel miskit käepärast. 
Mulle meeldib nikerdada ja enamjaolt teha asju veidi keerulisemalt kui saaks teha lihtsamalt. Võtsin sinise, musta ja valge niidi ja punusin need kokku ning põimisin metallrihma ümber. 

Sõbrapäeva südamed!

Mulle isiklikult ei meeldi, kui sõbrapäevast tehakse kommertssündmus, et PEAB midagi kõigile kinkima...see annab justkui jõulurahmeldamise tunde. Sõbrad on ju sõbrad ka peale sõbrapäeva. Pigem on see siiski koosolemise aeg, kuid samas saab olla koos ka peale seda päeva!

 Mina aga leidsin vahetult enne sõbrapäeva imetoreda liniku mustri ning mõtlesin seda proovida. Materjali oli, muster oli, aega oli - mis siis muud kui tegema. Materjali oli suisa mitme liniku jagu. Tegin kaks linikut - kinkisin ühe kallile vanaemale ja teise emale. 


heegelniidiks puuvillane niit koos metallikniidiga ning heegelnõel nr 1,5.

Taskud koju!

Oli üks päv kui sõitsin bussiga kodu poole, kui sõbranna kirjutas mulle, et tema sooviks saada endale koju taskuid, kuid poest osta on nii kallis, et kas ma ei teeks talle :) Saatis ka pildi, millist umbes ta sooviks. Ääremärkusena võin öelda, et ma väga suur õmbleja ei ole, kuid otsustasin selle väljakutse vastu võtta. Sõbranna tõi ise mulle materjali. Ise lisasin pitsi ka, et veidi ergutada.


Nu kui see valmis sai, siis mõtlesin, et mulle endale oleks ka koju sellist vaja. Koht oli ka juba teada. Tuulasin ja puistasin oma kangakotte, mida oli kogunenud juba üpris palju ja leidsin ka enda jaoks kanga, millest teha. Mõeldud ja ka tehtud.
Minu oma sai selline!


Siin ei ole mingit mustrit vaid puhas omalooming. Kõik on tehtud vastavalt mõõtudele, et mis kuhu sobib ja mahub!