Motiivid-motiivid! Põnev maailm!

Selle valge liniku heegeldasin ma 2009. aastal, kui kolisin vanematest eraldi ja kaugemale. Kuna olin selleks hetkeks juba ümmarguste linikutega kätt proovinud, siis haaras mind väljakutse proovida motiividega midagi teha. 

Esimene raskus, mis mu teele sattus oli see, et kuidas motiive ühendada. Ma olen olnud ikka selline, et ma ei ole internetis surfaja ja otsija, et kuidas ühte või teist asja teha. Kõike tuleb ikka ise proovida ja katsetada. Ja iga asi tuleb sinu teele, kui see just peab tulema. Nii ma siis peale mõne motiivi heegeldamist sattusin vanaema juurde ning juhtusin rääkima ka oma motiivide heegeldamisest ning murest, et kuidas neid ühendada. Tema ütles, et tema on kohe kokku heegeldanud. Kohe mõttest kinni haaranud läksin koju ja hakkasin valmis tehtud mottive kokku heegeldama.

Selle esimese valge liniku tegin endale ja kasutasin seda pikalt, kuni ühel sünnipäeval läks sinna peale piparmündi tee. Ja uskuge või mitte - punane vein tuli liniku pealt maha, aga piparmündi tee mitte. Nagu me kõik teame, siis piparmünt on looduslik värv ja nii see plekk sinna jäigi. Muidugi oleks olnud võimalus see linik värvida, kuid.... nii ta siis jäigi.


Kollane linik on meie peres kasutusel tänini. Nägin kõvasti vaeva selle liniku pressimisega. Ei olnud nii suurt pinda kus seda teha, aga tehtud sain :) Olen uhke! 

Õppetund: Selle liniku tegemisel õppisin ma seda, et heegelniidi ostmisel on oluline nii heegelniidi värvi number kui ka partii number. Erinev partii on veidi erinevat värvi. Eriti mängib see olulist rolli, kui materjali otsa lõppemisel on vaja sama töö jaoks veel materjali. 


Pisike roosa linikuke - viisin kingituseks Iirimaale :)


Ühest motiivist saab väga erineva suurusega linikuid. Motiividega on tore "mängida" :)